KONTAKT

Daniel Lövgren

Utbildningsansvarig

Utbildare i första hjälpen och HLR, jobbar inom ambulanssjukvården sedan 20 år. Det kan bli jag som kommer till er och lär er kunskap som kan rädda liv! Jag drivs av att lära er kunskap som kan göra skillnad. Hör av er till oss så hjälper vi er. Ansvarar för utbildningarna i Småland/Östergötland. 

‭070-566 47 23‬

Johan skogmalm

VD/UTBILDARE

 

Ambulanssjuksköterska sedan 18 år. Huvudinstruktör i HLR och första hjälpen. Drivs av att kunskap inom första hjälpen sprids så fler får chans till bättre omhändertagande. Har teaterkunskaper… tycker om att köra senario/praktisk träning under sina utbildningar. Så boka en kurs så får ni se min/våra skådespelartalanger. Ansvarar för utbildningarna i Halland/ Västra götaland/Bohuslän samt övriga delar av landet. 

070-930 20 68

Lisen Schou

Personal

Hjälper till med första hjälpen och HLR utbildningarna. Ansvarar för utbildningarna i Skåne/Blekinge. Så störst chans/möjlighet är att ni får se mig i detta område. Flertal års erfarenhet från ambulansen. 

 

‭070-246 08 01‬

Vi täcker hela sverige

Savelife startades 2005 av Johan Skogmalm, ambulanssjuksköterska. Har under åren byggt upp ett härligt och duktiga kollegor som håller i framgångsrikt HLR och första hjälpen utbildningar. Savelife har nischat sig med att det är ambulanspersonal/läkare/akutpersonal som håller i första hjälpen kurserna. Vår erfarenhet gör att våra utbildningar blir realistiska och vi kan svarar på era frågor. Savelife har flertal instruktörer runt om i landet som gör det möjligt att utbilda i hela Sverige. Tack vare vår erfarenhet från vården säkerställer vi den högsta kvalitén på utbildning inom första hjälpen och HLR. Vi har även instruktörer för brandutbildning som jobbar som brandmän samt instruktörer som jobbar som badvakter/havslivräddare som håller i våra vattenlivräddningar.

Vid fler frågor kring HLR, första hjälpen eller om du helt enkelt har några allmänna frågor, tveka inte att kontakta oss

Hela sverige

Vanliga frågor

svar ja, men vi tänker på minimera riskerna genom.

– mindre grupper
– stora lokaler
– vid bra väder, kör vi utomhus
– undvik nära kontakter
– egna dockor som är ordentligt rengjorda med nya lungor, spritade
– handsprit
– vi är friska som kommer
Vi visar hur man gör inblåsningar, inget krav eller måste att göra detta.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Bröstkompressioner är när du placerar händerna mitt på personens bröst samt i snabb takt trycker ned och släpper upp bröstbenet för att hjälpa till att pumpa runt blodet i kroppen.

Principen är densamma men själva kompressionerna får anpassas lite:

  • På barn ett till tolv år använder du en eller två händer och trycker ned bröstbenet fyra till fem centimeter.
  • På barn under ett år räcker det att du använder två fingrar för att trycka ned ungefär en tredjedel av bröstkorgens djup.

Om du kan och vill så bör du kombinera bröstkompressioner med inblåsningar. Men om du inte kan eller vill så är det är bättre att du gör endast bröstkompressioner än inget alls, eftersom blodet redan innehåller en del syre. Bröstkompressionerna pumpar ut blodet i kroppen så att framför allt hjärnan får syre.

Genom att blåsa in luft genom munnen eller näsan så tillför du ytterligare syre. Att omväxlande kombinera 30 bröstkompressioner med 2 inblåsningar kallas HLR (hjärt-lungräddning).

Hjärtat är placerat rakt under bröstbenet, något förskjutet till vänster sida. För att göra bröstkompressioner så placera händerna mitt på bröstbenet om det är en vuxen person och på bröstbenets nedre del om det är ett barn. Du behöver inte tänka på bröstvårtorna.

Ja, vem som helst får använda en hjärtstartare. På många offentliga platser, till exempel flygplatser och shoppingcenter, finns det idag hjärtstartare. Följ de muntliga instruktioner som hjärtstartaren ger. Den vägleder dig. Den kommer inte att avge en elektrisk stöt om det inte behövs eller av misstag. Hjärtstartare är säkra och användarvänliga, men trots maximala insatser måste du vara beredd på att det inte alltid går att rädda livet på en människa med hjärtstopp.

Vid fler frågor kontakta oss via mejl

Savelife AB
302 92 Halmstad

© Savelife AB 2019. All rights reserved.