Vattenlivräddning

Varje år drunknar mer än ca 200 personer i Sverige. Vi lär er att på ett snabbt och säkert sätt ta hand om nödställda i och kring vatten. Vid ett plötsligt hjärtstopp har hjärt-lungräddning (HLR) och en tidig strömstöt från en hjärtstartare visat sig vara direkt livräddande. Varje år drabbas ungefär 5500 personer av ett hjärtstopp. En tidig insats av dig som livräddare/förbi passerande kan vara avgörande om personen ska överleva. Därav är denna kunskap livsviktig. Att kunna agera och veta hur man ska göra kan rädda någon annan. Det kan drabbar vem som helst och när som helst. Att agera direkt när ett hjärtstopp inträffar ökar chanserna att överleva. Idag överlever 11% ett hjärtstopp men fler skulle överleva om kunskap sättes in direkt. Även en hjärtstartare när tillhands ökar överlevnaden. Att ha en hjärtstartare när tillhands och kan använda en strömstöt inom 3 minuter är överlevnaden runt 75%.

Kursinnehåll

Ni kommer att hantera olika redskap och tekniker under utbildningen. Ni utbildas av badvakt/livräddare som har lång erfarenhet i och kring vatten. Kommer att ge er tips och teknik i hantering av nödställd i vatten. Kursen vänder sig till dig som jobbar i ett badhus, simklubb som vill öka säkerheten hos sina instruktörer. Kursen anpassas efter era önskemål så även barnfamiljer/privatpersoner har ett stort behov av denna kunskap.

  • Ni kommer att hantera och lära er livbojhantering
  • Kunskap i att hantera en förlängd arm
  • Ni kommer att lära er samt träna på hur man tar upp en nödställd från vatten till kant
  • Träna på att dyka ner till botten och plocka upp docka
  • Kunna hantera en nödställd person i vatten
  • Träna på att bogsera en person i vatten

Kontakta oss via mejl

Telefonkontakt

Johan Skogmalm
0709302068

_E2A0434-1 kopiera

Relaterade produkter

Hos savelife hittar du alltid ett noga utvalt sortiment

Hjärtstartare HS1

HeartStart HS1 är framtagen för att passa på kontoret, i hemmet eller för andra publika inomhusmiljöer. Den är mycket användarvänlig och har tydlig röstvägledning om hur du utför HLR. 

LIFEPAK CR2

Med Lifepak CR2 får du den absolut mest kvalitativa hjärtstartaren som finns på marknaden. Den har hela 8 års garanti och ett batteri som räcker upp till 4 år. Du kan dessutom välja om du vill ha den som hel- eller halvautomatisk.

AED Zoll 3

ZOLL AED 3 hjärtstartare har indbyggd Real CPR Help teknologi, som ger HLR-feedback, som hjälper dig att ge bästa möjliga HLR med hög kvalitet.

Savelife AB
302 92 Halmstad

© Savelife AB 2019. All rights reserved.